V tomhle párty receptu zužitkujete starší pečivo i nadbytek rajčat. A všichni si pochutnají, schválně to vyzkoušejte…
Ingredience
4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Postup
1. Osmahněte krajíce chleba na rozehřátém grilu, na pánvi či v troubě dozlatova.
2. Pak je vydatně potřete oloupaným česnekem, pokapejte šťávou z rajčat a posypejte dužinou rajčat pokrájenou na kousky.
3. Posypte čerstvou bazalkou, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a hned servírujte.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí s (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
4 velké krajíce tvrdého chleba, veky či bagety
2 stroužky česneku
4 zralá rajčata
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Pečivo, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Podpořte naši snahu dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte rozšířit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!