Rajčatový krambl

Věděli jste, že krambl můžete připravit nejen na sladko, ale i na slano? V tomto receptu si upečeme skvělý rajčatový krambl s drobenkou z tvrdšího chleba a parmazánu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Ideální je krambl připravovat ze sezónního ovoce a zeleniny domácí provenience. Produkce a dovoz ovoce a zeleniny z ciziny totiž stojí spousty energií a zdrojů. Takže sesbírejte rajčata na zahrádce a můžeme na to.

1.

Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek.

2.

Rajčata nakrájíme na plátky a vyskládáme je do zapékací mísy na osmaženou cibuli s česnekem.

3.

Posypeme solí, pepřem a přidáme čerstvou bazalku.

4.

Starší pečivo rozmixujeme spolu s parmezánem a máslem. Vytvoří se tím chlebová drobenka.

5.

Drobenku nasypeme na připravená rajčata.

6.

Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

cibule

česnek

olivový olej

rajčata

sůl

pepř

bazalka

staré pečivo

parmezán

máslo

Promyslete si nákup

Ovládněte pár triků pro nakupování, omezte plýtvání a ušetřete.

více

Zkus i jiné recepty