Sugo je základní rajčatová omáčka, kterou si vychutnáte v těstovinách, na domácí pizze nebo jako základ omáček a polévek.
Ingredience
cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka
Postup
1. Nakrojte slupku rajčat, spařte je a slupku sloupněte.
2. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s rozdrceným česnekem osmažte na olivovém oleji.
3. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, čerstvou bazalku a nechte chvíli povařit.
4. Směs na pánvi osolte, přidejte cukr a vařte 1-3 hodiny.
5. Hotovou omáčku nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných sklenic. Bez zavaření vydrží sugo v lednici až 1 měsíc.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka
Tagy
- Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!