Sugo je základní rajčatová omáčka, kterou si vychutnáte v těstovinách, na domácí pizze nebo jako základ omáček a polévek.
Ingredience
cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka
Postup
1. Nakrojte slupku rajčat, spařte je a slupku sloupněte.
2. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s rozdrceným česnekem osmažte na olivovém oleji.
3. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, čerstvou bazalku a nechte chvíli povařit.
4. Směs na pánvi osolte, přidejte cukr a vařte 1-3 hodiny.
5. Hotovou omáčku nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných sklenic. Bez zavaření vydrží sugo v lednici až 1 měsíc.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka
Tagy
- Levné, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.