Rajčatové sugo

Sugo je základní rajčatová omáčka, kterou si vychutnáte v těstovinách, na domácí pizze nebo jako základ omáček a polévek.

Ingredience

cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka

Postup

1. Nakrojte slupku rajčat, spařte je a slupku sloupněte.

2. Cibuli nakrájejte na jemno a spolu s rozdrceným česnekem osmažte na olivovém oleji.

3. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, čerstvou bazalku a nechte chvíli povařit.

4. Směs na pánvi osolte, přidejte cukr a vařte 1-3 hodiny.

5. Hotovou omáčku nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných sklenic. Bez zavaření vydrží sugo v lednici až 1 měsíc.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.

Ingredience

cibule
česnek
kvalitní olej
oloupaná rajčata
sůl
cukr
bazalka

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru