Pomazánka z bílých fazolí

Co připravit k jídlu, když se vám nechce na nákup? Tato pomazánka je jasnou odpovědí. Chutná svěže a výborně doplní čerstvé pečivo i topinku. Pomazánka jde rychle upravit i do vegan verze, máte-li doma veganskou majonézu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Fazole dejte do větší mísy a jemně rozmačkejte vidličkou nebo prsty tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky fazolí.

2.

Cibuli i petrželku nasekejte najemno a přidejte do mísy.

3.

Ke směsi přidejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchejte.

4.

Podávejte s pečivem. K pomazánce se skvěle hodí topinky ze staršího chleba potřené česnekem.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

300 g vařených bílých fazolí

½ větší červené cibule

hrst petrželky

2 lžíce majonézy

lžička hořčice

lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení