Pomazánka z bílých fazolí

Co připravit k jídlu, když se vám nechce na nákup? Tato pomazánka je jasnou odpovědí. Chutná svěže a výborně doplní čerstvé pečivo i topinku. Pomazánka jde rychle upravit i do vegan verze, máte-li doma veganskou majonézu.

Ingredience

300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Postup

1. Fazole dejte do větší mísy a jemně rozmačkejte vidličkou nebo prsty tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky fazolí.

2. Cibuli i petrželku nasekejte najemno a přidejte do mísy.

3. Ke směsi přidejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchejte.

4. Podávejte s pečivem. K pomazánce se skvěle hodí topinky ze staršího chleba potřené česnekem.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru