Co připravit k jídlu, když se vám nechce na nákup? Tato pomazánka je jasnou odpovědí. Chutná svěže a výborně doplní čerstvé pečivo i topinku. Pomazánka jde rychle upravit i do vegan verze, máte-li doma veganskou majonézu.
Ingredience
300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Postup
1. Fazole dejte do větší mísy a jemně rozmačkejte vidličkou nebo prsty tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky fazolí.
2. Cibuli i petrželku nasekejte najemno a přidejte do mísy.
3. Ke směsi přidejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchejte.
4. Podávejte s pečivem. K pomazánce se skvěle hodí topinky ze staršího chleba potřené česnekem.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!