Pomazánka z bílých fazolí

Co připravit k jídlu, když se vám nechce na nákup? Tato pomazánka je jasnou odpovědí. Chutná svěže a výborně doplní čerstvé pečivo i topinku. Pomazánka jde rychle upravit i do vegan verze, máte-li doma veganskou majonézu.

Ingredience

300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Postup

1. Fazole dejte do větší mísy a jemně rozmačkejte vidličkou nebo prsty tak, aby ve směsi stále zůstaly kousky fazolí.

2. Cibuli i petrželku nasekejte najemno a přidejte do mísy.

3. Ke směsi přidejte majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a důkladně promíchejte.

4. Podávejte s pečivem. K pomazánce se skvěle hodí topinky ze staršího chleba potřené česnekem.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

300 g vařených bílých fazolí
½ větší červené cibule
hrst petrželky
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžíce citronové šťávy
sůl a pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru