Lehká pomazánka s vejci

Pomazánka je asi první záchranářský recept, po kterém po Velikonocích sáhneme. Možností je nespočet, ale nikdy nezapomeňte na bylinky. Nebojte se kromě pažitky přidat třeba kopr, řeřichu, libeček nebo čerstvou majoránku.

Ingredience

vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř

Postup

1. Uvařená vejce pokrájíme na drobno nebo je nastrouháme.

2. Stejně tak pokrájíme ostatní ingredience a spojíme je zakysanou smetanou, bílým jogurtem nebo jejich kombinací.

3. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Bylinky buď rovnou vmícháme do pomazánky nebo jimi posypeme až namazaný chleba.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

vařená vejce
sterilovaná okurka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
zelená cibulka, pažitka, kopr…
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru