Sušená rajčata konzervovaná v oleji jsou stále šťavnatá a měkká. Jejich chuť je vynikající díky pomalému pečení na nízkou teplotu.
Ingredience
rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti
Postup
Tímhle receptem se blýsknete před každou návštěvou a zachráníte spoustu přezrálých rajčat! Nejlépe se hodí jako předkrm s hoblinkami parmazánu. Dotáhnete s nimi také každý salát, sendvič nebo pastu. Dbejte na to, aby vychladlá rajčátka byla v oleji zcela ponořená. Zbylý olej nevylévejte, přidejte ho do salátu nebo na něm opečte zeleninu.
1. Rajčata rozpulte, rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte sušeným oreganem.
2. V troubě pečte 2 hodiny na 150 stupňů.
3. Vychladlá polosušená rajčata narovnejte do sterilizované skleničky, přidejte česnek a bylinky dle chuti.
4. Vše zalijte olivovým olejem. Dbejte na to, aby byla všechna rajčata ponořená v oleji.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti
Tagy
- Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!