Sušená rajčata konzervovaná v oleji jsou stále šťavnatá a měkká. Jejich chuť je vynikající díky pomalému pečení na nízkou teplotu.
Ingredience
rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti
Postup
Tímhle receptem se blýsknete před každou návštěvou a zachráníte spoustu přezrálých rajčat! Nejlépe se hodí jako předkrm s hoblinkami parmazánu. Dotáhnete s nimi také každý salát, sendvič nebo pastu. Dbejte na to, aby vychladlá rajčátka byla v oleji zcela ponořená. Zbylý olej nevylévejte, přidejte ho do salátu nebo na něm opečte zeleninu.
1. Rajčata rozpulte, rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte sušeným oreganem.
2. V troubě pečte 2 hodiny na 150 stupňů.
3. Vychladlá polosušená rajčata narovnejte do sterilizované skleničky, přidejte česnek a bylinky dle chuti.
4. Vše zalijte olivovým olejem. Dbejte na to, aby byla všechna rajčata ponořená v oleji.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti
Tagy
- Slané, Vegetarianské
- Zelenina

Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!