Polosušená naložená rajčata

Sušená rajčata konzervovaná v oleji jsou stále šťavnatá a měkká. Jejich chuť je vynikající díky pomalému pečení na nízkou teplotu.

Ingredience

rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti

Postup

Tímhle receptem se blýsknete před každou návštěvou a zachráníte spoustu přezrálých rajčat! Nejlépe se hodí jako předkrm s hoblinkami parmazánu. Dotáhnete s nimi také každý salát, sendvič nebo pastu. Dbejte na to, aby vychladlá rajčátka byla v oleji zcela ponořená. Zbylý olej nevylévejte, přidejte ho do salátu nebo na něm opečte zeleninu.

1. Rajčata rozpulte, rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte sušeným oreganem.

2. V troubě pečte 2 hodiny na 150 stupňů.

3. Vychladlá polosušená rajčata narovnejte do sterilizované skleničky, přidejte česnek a bylinky dle chuti.

4. Vše zalijte olivovým olejem. Dbejte na to, aby byla všechna rajčata ponořená v oleji.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.

Ingredience

rajčátka
kvalitní olej
sůl
oregano
česnek
bylinky dle chuti

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru