Polosušená naložená rajčata

Sušená rajčata konzervovaná v oleji jsou stále šťavnatá a měkká. Jejich chuť je vynikající díky pomalému pečení na nízkou teplotu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

Tímhle receptem se blýsknete před každou návštěvou a zachráníte spoustu přezrálých rajčat! Nejlépe se hodí jako předkrm s hoblinkami parmazánu. Dotáhnete s nimi také každý salát, sendvič nebo pastu. Dbejte na to, aby vychladlá rajčátka byla v oleji zcela ponořená. Zbylý olej nevylévejte, přidejte ho do salátu nebo na něm opečte zeleninu.

1.

Rajčata rozpulte, rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte sušeným oreganem.

2.

V troubě pečte 2 hodiny na 150 stupňů.

3.

Vychladlá polosušená rajčata narovnejte do sterilizované skleničky, přidejte česnek a bylinky dle chuti.

4.

Vše zalijte olivovým olejem. Dbejte na to, aby byla všechna rajčata ponořená v oleji.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení