Věděli jste, že i salát můžete uvařit, a navíc ho použít jako základ pro skvělou krémovou polévku?
Ingredience
1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř
Postup
1. V hrnci osmažíme cibuli, přidáme pórek a poté salát.
2. Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem.
3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
4. Sejmeme z plotny, necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme zeleninu do hladka.
5. Dáme opět vařit a za stálého míchání přiléváme smetanu. Osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.
www.lovefoodhatewaste.com
Ingredience
1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!