Polévka ze salátu

Věděli jste, že i salát můžete uvařit, a navíc ho použít jako základ pro skvělou krémovou polévku?

Ingredience

1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř

Postup

1. V hrnci osmažíme cibuli, přidáme pórek a poté salát.

2. Po chvíli zalijeme zeleninovým vývarem.

3. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

4. Sejmeme z plotny, necháme trochu vychladnout a poté rozmixujeme zeleninu do hladka.

5. Dáme opět vařit a za stálého míchání přiléváme smetanu. Osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit nakrájenou ředkvičkou.

Tento recept pro vás připravili

www.lovefoodhatewaste.com

Ingredience

1 malý salát nakrájený na kousky
1,5 litru zeleninového vývaru
1 pórek, nakrájený na malé kousky
1 cibule
150 ml smetany
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru