Polévka s vejci po asijsku

Zkuste tuhle polévku, v níž spotřebujete i pár vařených vajec, která vám zbyla v lednici. Udělejte si svou vlastní asijskou fusion s ingrediencemi, které máte zrovna doma.

Ingredience

vývar ze zeleninových zbytků

miso pasta
shitake nebo hlíva
rýžové nudle (špagety, zbytky rýže)
vařená vejce
kousek řasy (wakame)
zelená cibulka
zázvor
chilli
koriandr
natě
limeta

Postup

1. V zeleninovém vývaru povařte houby a pokud máte, tak i kousek řasy.

2. Sundejte z plotny a vmíchejte miso pastu.

3. Přidejte uvařené nudle nebo zbylé špagety, přihoďte zelenou cibulku a vařená vejce (třeba z pomlázky).

4. Dochuťte pár kapkami zázvorové šťávy nebo chilli papričkou, ovoňte koriandrem nebo jinou bylinkou a zastříkněte limetou.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

vývar ze zeleninových zbytků

miso pasta
shitake nebo hlíva
rýžové nudle (špagety, zbytky rýže)
vařená vejce
kousek řasy (wakame)
zelená cibulka
zázvor
chilli
koriandr
natě
limeta

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru