Zkuste tuhle polévku, v níž spotřebujete i pár vařených vajec, která vám zbyla v lednici. Udělejte si svou vlastní asijskou fusion s ingrediencemi, které máte zrovna doma.
Ingredience
vývar ze zeleninových zbytků
miso pasta
shitake nebo hlíva
rýžové nudle (špagety, zbytky rýže)
vařená vejce
kousek řasy (wakame)
zelená cibulka
zázvor
chilli
koriandr
natě
limeta
Postup
1. V zeleninovém vývaru povařte houby a pokud máte, tak i kousek řasy.
2. Sundejte z plotny a vmíchejte miso pastu.
3. Přidejte uvařené nudle nebo zbylé špagety, přihoďte zelenou cibulku a vařená vejce (třeba z pomlázky).
4. Dochuťte pár kapkami zázvorové šťávy nebo chilli papričkou, ovoňte koriandrem nebo jinou bylinkou a zastříkněte limetou.
Richard Jacobsen
Ingredience
miso pasta
shitake nebo hlíva
rýžové nudle (špagety, zbytky rýže)
vařená vejce
kousek řasy (wakame)
zelená cibulka
zázvor
chilli
koriandr
natě
limeta
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Vejce, Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.