Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Postup
1. Žampionům odstraníme nožičku.
2. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.
3. Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.
4. Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.
5. Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.
Richard Jacobsen
Ingredience
žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!