Žampiony plněné sýrem a vejci

Na Velikonoce zaplaví české domácnosti neobvykle velké množství vajec a často hledáme inspiraci, jak je zpracovat. Ať už máte klasické bílé žampiony, výraznější hnědé žampiony nebo velké portobello kloboučky, nádivka z vařených velikonočních vajec je jednou z možností, jak si užít jejich krémovou chuť. Masožrouti k cibulce přihodí třeba kousek anglické slaniny.

Ingredience

žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl

Postup

1. Žampionům odstraníme nožičku.

2. Na pánvi orestujeme najemno pokrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky. Ovoníme snítkou tymiánu nebo jiné bylinky.

3. Necháme lehce zchladnout a vmícháme nadrobno pokrájená vejce.

4. Lehce osolíme kloboučky a naplníme je směsí.

5. Dáme je zapéct do trouby a navrch posypeme sýrem.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

žampiony
cibule
tvrdý sýr
vařená vejce
tymián
pepř
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru