Plněná vejce s ančovičkou a kapary

Jste přejedení vajíčkové pomazánky? Nebojte se zkusit netradiční zpracování vajec natvrdo. Hodí se jako večeře i jako netradiční pohoštění pro vaše hosty.

Ingredience

4 natvrdo vařená vejce
1 lžička hořčice
2 lžíce majonézy
2 lžičky kaparů
4 ančovičkyčerstvá petrželka, pažitka nebo svěží mrkvová nať

Postup

1. Vejce rozpůlíme a žloutek rozmačkáme s ančovičkami.

2. Přidáme hořčici a majonézu. Vše spojíme a nakonec vmícháme opláchnuté a pokrájené kapary.

3. Směsí naplníme bílky a ozdobíme petrželkou, pažitkou nebo svěží mrkvovou natí.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Ingredience

4 natvrdo vařená vejce
1 lžička hořčice
2 lžíce majonézy
2 lžičky kaparů
4 ančovičkyčerstvá petrželka, pažitka nebo svěží mrkvová nať

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru