Pickles

Krátce kvašená zelenina - to jsou pickles! Touto přípravou několikrát zhodnotíte zdraví prospěšné látky v zelenině a získáte tak zdravou vitamínovou bombu. Vzhůru do boje proti chřipkové sezóně!
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nakrouhejte hlávkové zelí a nahrubo k němu přistrouhejte mrkev. Do směsi přidejte na drobno nakrájenou cibulku.

2.

Zeleninu osolte – zpravidla 20 gramů na kilo směsi – a promíchejte.

3.

Nechte hodinu odležet, poté promačkejte, aby zelenina pustila šťávu. Směs postupně nandejte do skleniček a pořádně upěchujte rukou.

4.

Nyní je potřeba zeleninu zatížit tak, aby byla ve šťávě zcela ponořená. Udělejte to třeba skleničkou.

5.

Nechte 3 až 7 dní kvasit při pokojové teplotě a pak skladujte v lednici.

 

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Video: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Zkus i jiné recepty