Otočený dýňový koláč

Recepty Huga Hromase z Nomadis jsme si oblíbili a tentokrát jsme společně vařili na poli v Máslovicích. Vyzkoušejte si jednoduchý a netradiční dýňový koláč, potěší oko i chuťové pohárky.

Ingredience

dýně typu English pie
cukr
pomerančová/limetová šťáva nebo ocet na dochucení
listové těsto
sýr typu roquefort

Postup

1. Dýni nechte vcelku a uvařte ji ve vodě doměkka.

2. Dužinu vydlabejte lžící do mističky. Semínka si odložte a později si je třeba opražte.

3. Dužinu rozmačkejte vidličkou, posypte cukrem a na pánvi nechte směs zkaramelizovat, až vznikne dýňové pyré. Pro výraznější chuť přidejte trochu pomerančové/limetkové šťávy nebo ocet.

4. Směs dejte do formy vyložené pečicím papírem a zakryjte ji listovým těstem. Kraje těsta zastrkejte po obvodu dolů. Pečte těstem navrch dozlatova.

5. Po dopečení vyklopte koláč dýňovou náplní nahoru a postrouhejte sýrem.

 

Tento recept pro vás připravil

Hugo Hromas / Nomadis

Ingredience

dýně typu English pie
cukr
pomerančová/limetová šťáva nebo ocet na dochucení
listové těsto
sýr typu roquefort

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru