Maso od nedělního oběda

Jak zpracovat zbytky masa? Je to jednoduché, přidejte k němu voňavé opražené ořechy, marmeládu a jarní cibulku. Na opečeném starších chlebu bude směs chutnat skvěle! A zachráníte tím jak zbytky masa, tak pečiva.

Ingredience

kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem

Postup

1. Ořechy lehce podrťte a pomalu opražte na pánvi nebo v troubě při teplotě 160 °C. Počkejte přibližně 10-15 minut, než se ořechy rozvoní.

2. Kuřecí maso rozdělte na kousky a jarní cibulku nakrájejte na hrubo.

3. V misce promíchejte ořechy, maso i cibulku s meruňkovým džemem a přidejte portské víno.

4. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte zavařovací sklenici a uzavřete víčkem.

5. Skleničku zcela ponořte na vrstvu utěrek do hrnce s mírně vroucí vodou. Vařte asi 45 minut, vyjměte ji a nechte vychladnout. Poté skladujte v lednici.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

kuřecí maso
jarní cibulka
lžička meruňkového džemu
lžíce vlašských/lískových ořechů
lžíce portského vína nebo sherry
Vybavení
zavařovací sklenice s víčkem

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru