Maso od nedělního oběda

Jak zpracovat zbytky masa? Je to jednoduché, přidejte k němu voňavé opražené ořechy, marmeládu a jarní cibulku. Na opečeném starších chlebu bude směs chutnat skvěle! A zachráníte tím jak zbytky masa, tak pečiva.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Ořechy lehce podrťte a pomalu opražte na pánvi nebo v troubě při teplotě 160 °C. Počkejte přibližně 10-15 minut, než se ořechy rozvoní.

2.

Kuřecí maso rozdělte na kousky a jarní cibulku nakrájejte na hrubo.

3.

V misce promíchejte ořechy, maso i cibulku s meruňkovým džemem a přidejte portské víno.

4.

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte zavařovací sklenici a uzavřete víčkem.

5.

Skleničku zcela ponořte na vrstvu utěrek do hrnce s mírně vroucí vodou. Vařte asi 45 minut, vyjměte ji a nechte vychladnout. Poté skladujte v lednici.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto a video: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

kuřecí maso

jarní cibulka

lžička meruňkového džemu

lžíce vlašských/lískových ořechů

lžíce portského vína nebo sherry

Vybavení

zavařovací sklenice s víčkem

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení