Makovec se švestkami

Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je třetí z nich.

Ingredience

  • švestky – 8 ks
  • skořice mletá – 2 čajové lžičky
  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • mletý mák – 1,5 hrnku
  • kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 1,5 hrnku
  • voda nebo makové mléko – 1 hrnek

Postup

  1. V míse si smíchejte jako suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme.

  2. Přidejte vodu a olej a vařečkou vypracujte těsto.

  3. Plech nebo formu na bábovku si vymažte olejem a vysypte moukou a nalijte do něj těsto.

  4. Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a vložte na těsto.

  5. Makovec pečte cca 1 hod na 180°.

Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační ze stránky idnes.cz/recepty

Ingredience

  • švestky – 8 ks
  • skořice mletá – 2 čajové lžičky
  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • mletý mák – 1,5 hrnku
  • kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 1,5 hrnku
  • voda nebo makové mléko – 1 hrnek
  •  

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru