Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je třetí z nich.
Ingredience
- švestky – 8 ks
- skořice mletá – 2 čajové lžičky
- polohrubá mouka – 2 hrnky
- mletý mák – 1,5 hrnku
- kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
- cukr – 1,5 hrnku
- voda nebo makové mléko – 1 hrnek
Postup
V míse si smíchejte jako suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme.
Přidejte vodu a olej a vařečkou vypracujte těsto.
Plech nebo formu na bábovku si vymažte olejem a vysypte moukou a nalijte do něj těsto.
Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a vložte na těsto.
Makovec pečte cca 1 hod na 180°.
Kája Braunová
Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.
Foto: ilustrační vygenerovaná AI Adobe Firefly
Ingredience
- švestky – 8 ks
- skořice mletá – 2 čajové lžičky
- polohrubá mouka – 2 hrnky
- mletý mák – 1,5 hrnku
- kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
- cukr – 1,5 hrnku
- voda nebo makové mléko – 1 hrnek
Tagy
- Sladké
- Ovoce
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.