Makovec se švestkami

Typickou plodinou českých zahrad jsou švestky, které jsou zrovna v sezóně 💜 Ať už máte chuť na něco slaného nebo sladkého, švestky jsou tu pro tebe. Máme čtyři nové švestkové recepty a tady je třetí z nich.

Ingredience

  • švestky – 8 ks
  • skořice mletá – 2 čajové lžičky
  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • mletý mák – 1,5 hrnku
  • kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 1,5 hrnku
  • voda nebo makové mléko – 1 hrnek

Postup

  1. V míse si smíchejte jako suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme.

  2. Přidejte vodu a olej a vařečkou vypracujte těsto.

  3. Plech nebo formu na bábovku si vymažte olejem a vysypte moukou a nalijte do něj těsto.

  4. Švestky vypeckujte, rozkrájejte na čtvrtiny a vložte na těsto.

  5. Makovec pečte cca 1 hod na 180°.

Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační vygenerovaná AI Adobe Firefly

Ingredience

  • švestky – 8 ks
  • skořice mletá – 2 čajové lžičky
  • polohrubá mouka – 2 hrnky
  • mletý mák – 1,5 hrnku
  • kypřící prášek – 2 polévkové lžíce
  • cukr – 1,5 hrnku
  • voda nebo makové mléko – 1 hrnek
  •  

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru