Luštěninové karbanátky

Smíchejte luštěniny s natí z kedluben, řepy či ředkviček a za pár korun si pochutnejte na rychlých voňavých karbanátcích.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Luštěniny uvařte dle návodu doměkka, slijte a nechejte vychladnout. Přendejte do větší mísy a jemně je rozmačkejte vidličkou nebo rukou.

2.

Natě, cibuli a česnek nasekejte nadrobno a přidejte do mísy k luštěninám. Přidejte vejce, strouhanku, semínka, sůl, pepř a koření a důkladně promíchejte.

3.

Tvarujte menší karbanátky a smažte na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

Autor receptu: Bára Kebová

Recept vznikl za podpory Magistrátu hlavního města Prahy

Ingredience

250 g suchých nebo 450 g uvařených vařených luštěnin

100 g natí (kedlubnová, ředkvičková, řepová, bylinky) nebo jiné zeleniny (listy kapusty, košťál brokolice)

1 cibule

2 stroužky česneku

3 vejce

70 g strouhanky

50 g slunečnicových semínek

1 lžíce hořčice

sůl a pepř

kmín, majoránka, chilli či další koření dle chuti

olej na smažení

Právě v prodeji

Nový průvodce neplýtváním – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ho společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení