Smíchejte luštěniny s natí z kedluben, řepy či ředkviček a za pár korun si pochutnejte na rychlých voňavých karbanátcích.
Ingredience
250 g suchých nebo 450 g uvařených vařených luštěnin
100 g natí (kedlubnová, ředkvičková, řepová, bylinky) nebo jiné zeleniny (listy kapusty, košťál brokolice)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
70 g strouhanky
50 g slunečnicových semínek
1 lžíce hořčice
sůl a pepř
kmín, majoránka, chilli či další koření dle chuti
olej na smažení
Postup
1. Luštěniny uvařte dle návodu doměkka, slijte a nechejte vychladnout. Přendejte do větší mísy a jemně je rozmačkejte vidličkou nebo rukou.
2. Natě, cibuli a česnek nasekejte nadrobno a přidejte do mísy k luštěninám. Přidejte vejce, strouhanku, semínka, sůl, pepř a koření a důkladně promíchejte.
3. Tvarujte menší karbanátky a smažte na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
250 g suchých nebo 450 g uvařených vařených luštěnin
100 g natí (kedlubnová, ředkvičková, řepová, bylinky) nebo jiné zeleniny (listy kapusty, košťál brokolice)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
70 g strouhanky
50 g slunečnicových semínek
1 lžíce hořčice
sůl a pepř
kmín, majoránka, chilli či další koření dle chuti
olej na smažení
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Vejce, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!