Luštěninové karbanátky

Smíchejte luštěniny s natí z kedluben, řepy či ředkviček a za pár korun si pochutnejte na rychlých voňavých karbanátcích.

Ingredience

250 g suchých nebo 450 g uvařených vařených luštěnin
100 g natí (kedlubnová, ředkvičková, řepová, bylinky) nebo jiné zeleniny (listy kapusty, košťál brokolice)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
70 g strouhanky
50 g slunečnicových semínek
1 lžíce hořčice
sůl a pepř
kmín, majoránka, chilli či další koření dle chuti
olej na smažení

Postup

1. Luštěniny uvařte dle návodu doměkka, slijte a nechejte vychladnout. Přendejte do větší mísy a jemně je rozmačkejte vidličkou nebo rukou.

2. Natě, cibuli a česnek nasekejte nadrobno a přidejte do mísy k luštěninám. Přidejte vejce, strouhanku, semínka, sůl, pepř a koření a důkladně promíchejte.

3. Tvarujte menší karbanátky a smažte na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

Tento recept pro vás připravila

Bára Kebová

Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.

Recept vznikl za podpory Magistrátu hlavního města Prahy

Ingredience

250 g suchých nebo 450 g uvařených vařených luštěnin
100 g natí (kedlubnová, ředkvičková, řepová, bylinky) nebo jiné zeleniny (listy kapusty, košťál brokolice)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
70 g strouhanky
50 g slunečnicových semínek
1 lžíce hořčice
sůl a pepř
kmín, majoránka, chilli či další koření dle chuti
olej na smažení

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru