fbpx

Krémová polévka z bramborové kaše

Řízky došly, ale kaše je pořád dost? Pokud vám leze i ušima, máme pro vás tip. Zpracovat bramborovou kaši nebylo nikdy jednodušší, prostě z ní udělejte skvělou krémovou polévku.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Na másle s olejem pomalu opékejte rozdrcený stroužek česneku a pár větviček tymiánu.

2.

Po dvou minutách odstraňte tymián a odložte ho na později. Přisypte na drobno pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět.

3.

Ke směsi přidejte bramborovou kaši, vývar, mléko a dobře rozmíchejte. Osolte a opepřete.

4.

Polévku prohřívejte asi 10 minut a občas ji promíchejte.

5.

Odstraňte hrnec ze sporáku a polévku rozmixujte. Zdobte odloženým tymiánem a opečenými kostičkami chleba.

 

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto a video: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

bramborová kaše z předešlého dne

mléko

máslo

kvalitní olej

cibule

čerstvý tymián

stroužek česneku

vývar nebo voda

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty