Řízky došly, ale kaše je pořád dost? Pokud vám leze i ušima, máme pro vás tip. Zpracovat bramborovou kaši nebylo nikdy jednodušší, prostě z ní udělejte skvělou krémovou polévku.
Ingredience
bramborová kaše z předešlého dne
mléko
máslo
kvalitní olej
cibule
čerstvý tymián
stroužek česneku
vývar nebo voda
Postup
1. Na másle s olejem pomalu opékejte rozdrcený stroužek česneku a pár větviček tymiánu.
2. Po dvou minutách odstraňte tymián a odložte ho na později. Přisypte na drobno pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
3. Ke směsi přidejte bramborovou kaši, vývar, mléko a dobře rozmíchejte. Osolte a opepřete.
4. Polévku prohřívejte asi 10 minut a občas ji promíchejte.
5. Odstraňte hrnec ze sporáku a polévku rozmixujte. Zdobte odloženým tymiánem a opečenými kostičkami chleba.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
bramborová kaše z předešlého dne
mléko
máslo
kvalitní olej
cibule
čerstvý tymián
stroužek česneku
vývar nebo voda
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!