Řízky došly, ale kaše je pořád dost? Pokud vám leze i ušima, máme pro vás tip. Zpracovat bramborovou kaši nebylo nikdy jednodušší, prostě z ní udělejte skvělou krémovou polévku.
Ingredience
bramborová kaše z předešlého dne
mléko
máslo
kvalitní olej
cibule
čerstvý tymián
stroužek česneku
vývar nebo voda
Postup
1. Na másle s olejem pomalu opékejte rozdrcený stroužek česneku a pár větviček tymiánu.
2. Po dvou minutách odstraňte tymián a odložte ho na později. Přisypte na drobno pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
3. Ke směsi přidejte bramborovou kaši, vývar, mléko a dobře rozmíchejte. Osolte a opepřete.
4. Polévku prohřívejte asi 10 minut a občas ji promíchejte.
5. Odstraňte hrnec ze sporáku a polévku rozmixujte. Zdobte odloženým tymiánem a opečenými kostičkami chleba.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
bramborová kaše z předešlého dne
mléko
máslo
kvalitní olej
cibule
čerstvý tymián
stroužek česneku
vývar nebo voda
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.