Koláč s drobenkou od Josefa Maršálka

Je velmi rychlý, variabilní a bude vám chutnat. Vyzkoušejte tenhle koláč od Josefa Maršálka – cukráře, který pekl třeba i pro britskou královnu.

Ingredience

1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy

Postup

1. Smíchejte ingredience na drobenku. Zhruba 2/3 vypracované hmoty namačkejte do máslem vymazané formy a nechte krátce vychladit v lednici.

2. V misce smíchejte suroviny na tvarohovou směs, tu poté vlijte do formy s drobenkou.

3. Rozetřenou tvarohovou směs ještě posypte lesním ovocem a zbylou drobenkou.

4. Koláč dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte při 170 °C asi 40-45 minut dozlatova.

5. Vyjmete z trouby, posypte kvítky chrpy a pocukrujte. Servírujte vlažné.

„Místo jogurtu můžete použít i kefír či podmáslí. Někdy také zkuste nahradit až 1/3 mouky mletými ořechy či mletým mákem. Recept je flexibilní a zamilujete si jej.“

Další recept od Josefa Maršálka najdete v naší kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni, kupte si ji na e-shopu.

Tento recept pro vás připravil

Josef Maršálek

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru