Koláč s drobenkou od Josefa Maršálka

Je velmi rychlý, variabilní a bude vám chutnat. Vyzkoušejte tenhle koláč od Josefa Maršálka – cukráře, který pekl třeba i pro britskou královnu.

Ingredience

1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy

Postup

1. Smíchejte ingredience na drobenku. Zhruba 2/3 vypracované hmoty namačkejte do máslem vymazané formy a nechte krátce vychladit v lednici.

2. V misce smíchejte suroviny na tvarohovou směs, tu poté vlijte do formy s drobenkou.

3. Rozetřenou tvarohovou směs ještě posypte lesním ovocem a zbylou drobenkou.

4. Koláč dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte při 170 °C asi 40-45 minut dozlatova.

5. Vyjmete z trouby, posypte kvítky chrpy a pocukrujte. Servírujte vlažné.

„Místo jogurtu můžete použít i kefír či podmáslí. Někdy také zkuste nahradit až 1/3 mouky mletými ořechy či mletým mákem. Recept je flexibilní a zamilujete si jej.“

Další recept od Josefa Maršálka najdete v naší kuchařce Zachraň jídlo v kuchyni, kupte si ji na e-shopu.

Tento recept pro vás připravil

Josef Maršálek

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

1 kulatá forma asi 26 cm v průměru
Drobenka:
150 g másla
150 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička rumu
Tvarohová směs:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
3 ks vejce
1 malý citron, kůra i šťáva
400 g lesního ovoce
sušené květy chrpy

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru