Zbylo vám po nedělním obědě kuře? Díky tomuto receptu z něj vykouzlíte lahodný oběd.
Ingredience
- 250 g rýže
- 1 lžíce olivového
- oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 hrst čerstvého
- koriandru včetně
- stonků
- 1 lžíce kari koření
- 300 g zbylého pečeného
kuřecího masa - 300 g zbylé pečené
zeleniny - 10 zelených hrachových
lusků - 1 plechovka
kokosového mléka - 1 citron
- 1 špetka chilli vloček
Postup
- Rýži připravte podle návodu na obalu.
- Mezitím na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou cibuli
nakrájenou na proužky. Přidejte oloupané a najemno nakrájené 2 stroužky česneku,
2 cm zázvoru, nadrobno pokrájené stonky koriandru a kari koření. Restujte společně
další minutu. - Přidejte zbylé pečené maso natrhané na kousky, zbylou pečenou zeleninu a 10
spařených hrachových lusků. - Do pánve vlijte kokosové mléko a minutu povařte. Poté dochuťte šťávou z poloviny
citronu. Nakonec kari ozdobte zbylými lístky koriandru, klínkem citronu, a pokud
chcete, také špetkou chilli vloček. Oběd, který zachránil maso z nedělní pečínky, je na
stole.
Tento recept pro vás připravila
Zuzka Štěpníčková
Recept vznikl v rámci Týdne beze zbytku s Albert Magazínem.
Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.
Ingredience
- 250 g rýže
- 1 lžíce olivového
- oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 hrst čerstvého
- koriandru včetně
- stonků
- 1 lžíce kari koření
- 300 g zbylého pečeného
kuřecího masa - 300 g zbylé pečené
zeleniny - 10 zelených hrachových
lusků - 1 plechovka
kokosového mléka - 1 citron
- 1 špetka chilli vloček
Tagy
- Hlavní jídlo, Rychlé
- Maso
Náš dlouhodobý projekt
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.