Kadeřávek je velký hrdina! Je to zelenina, která jako jedna z mála vydrží na záhonech i v zimě a dá se sklízet i pokud je náhodou sníh ❄️
Je navíc velmi zdravý, obsahuje látky, které jsou prospěšné srdci, podporují trávicí systém a pomáhají předcházet rakovině. Světové celebrity navíc přísahají, že zlepšuje pleť.
Ingredience
- cizrna
- cibule
- mrkev
- cuketa
- kadeřávek
- řepkový olej
- kokosové mléko
- sůl, pepř
- garam masala, kari, lístky koriandru
- rýže basmati
Postup
- Namočte cizrnu na 12 hodin, poté vodu slijte a uvařte ji do měkka v nové vodě. Nebo tento krok přeskočte a použijte už uvařenou cizrnu, kterou máte připravenou v mrazáku, případně ze skleničky nebo z konzervy.
- Uvařte rýži, jak jste zvyklí.
- Cibuli nakrájejte na drobno a dejte smažit do hrnce s olejem. Přidejte sůl, pepř, garam masalu a kari koření a občas zamíchejte.
- Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, cuketu nakrájejte na kostky a kadeřávek pokrájejte na hrubo. Všechnu zeleninu přidejte k cibuli, nechte chvíli zasmažit.
- Přilijte kokosové mléko, případně trochu vody (dle konzistence) a nechte pár minut vařit – do změknutí mrkve. Pak přidejte uvařenou cizrnu a kdo má rád, čerstvý koriandr.
- Dochuťte a podávejte s uvařenou rýží.
Kája Braunová
Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.
Foto: ilustrační generovaná AI
Ingredience
- cizrna
- cibule
- mrkev
- cuketa
- kadeřávek
- řepkový olej
- kokosové mléko
- sůl, pepř
- garam masala, kari, lístky koriandru
- rýže basmati
Tagy
- Hlavní jídlo, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Podpořte naši snahu dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte rozšířit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!