Kadeřávkové chipsy

Kadeřávek je velký hrdina! Je to zelenina, která jako jedna z mála vydrží na záhonech i v zimě a dá se sklízet i pokud je náhodou sníh ❄️
Je navíc velmi zdravý, obsahuje látky, které jsou prospěšné srdci, podporují trávicí systém a pomáhají předcházet rakovině. Světové celebrity navíc přísahají, že zlepšuje pleť.

Ingredience

  • kadeřávek
  • řepkový olej
  • sůl
  • sušený česnek
  • sezamová semínka bílá

Postup

  1. Čerstvý kadeřávek nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
  2. Přilijte olej, přisypte sůl a sušený česnek a důkladně promíchejte, aby byly veškeré listy obalené.
  3. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180° 7 až 10 minut. Chipsy by měly být křupavé, stále zelené, jen na okrajích hnědé.
  4. Hotové chipsy můžete ještě promíchat se sezamovými semínky.
Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Foto: ilustrační generovaná AI

Ingredience

  • kadeřávek
  • řepkový olej
  • sůl
  • sušený česnek
  • sezamová semínka bílá

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcí/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru