Jahodovo-rebarborový krambl

Jak využít sezónní ovoce a parádně si při tom pochutnat? Jednou z možností je původně britský koláč krambl – jednoduchý dezert, kterým ohromíte každou návštěvu. Je to jen spousta horkého šťavnatého ovoce a navrchu křupavá drobenka, která má nekonečně mnoho variant.

Ingredience

jahody
rebarbora
mouka
máslo
třtinový cukr
vanilkový cukr
mandle
tymián
citron
kysaná smetana

Postup

1. Nakrájené jahody a rebarboru si připravíme do mísy.

2. Ochutíme citronem a třtinovým cukrem.

3. Vše zamícháme a přendáme do zapékací misky.

4. Připravíme si drobenku: základem je vždy mouka (nebojte se celozrnné), cukr a máslo.

5. Do drobenky přidáme krájené mandle. Ochutit se dá také skořicí, vanilkovým cukrem nebo čerstvými bylinkami – možností je nepřeberně.

6. Na nakrájené ovoce nasypeme drobenku a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C.

7. Hotový krambl můžeme servírovat se lžící kysané smetany.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.

Ingredience

jahody
rebarbora
mouka
máslo
třtinový cukr
vanilkový cukr
mandle
tymián
citron
kysaná smetana

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru