Jahodovo-rebarborový krambl

Jak využít sezónní ovoce a parádně si při tom pochutnat? Jednou z možností je původně britský koláč krambl - jednoduchý dezert, kterým ohromíte každou návštěvu. Je to jen spousta horkého šťavnatého ovoce a navrchu křupavá drobenka, která má nekonečně mnoho variant.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nakrájené jahody a rebarboru si připravíme do mísy.

2.

Ochutíme citronem a třtinovým cukrem.

3.

Vše zamícháme a přendáme do zapékací misky.

4.

Připravíme si drobenku: základem je vždy mouka (nebojte se celozrnné), cukr a máslo.

5.

Do drobenky přidáme krájené mandle. Ochutit se dá také skořicí, vanilkovým cukrem nebo čerstvými bylinkami – možností je nepřeberně.

6.

Na nakrájené ovoce nasypeme drobenku a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C.

7.

Hotový krambl můžeme servírovat se lžící kysané smetany.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Dan Včeliš

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení