Jablka v těstíčku

Tahle malá vzpomínka na dětství je jednoduchá na přípravu a všem moc chutná. Posbírejte pár voňavých jablek pod stromem a přichystejte si sladkou svačinku.

Ingredience

olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína

Postup

1. Vejce vymícháme s cukrem. Přidáme mouku, žloutek a víno.

2. Jablka odjádřincujeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

3. Jablka obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

4. Po vytažení z pánve zaprášíme skořicí a podáváme.

Tento recept pro vás připravil

Majk Zámečník

Ingredience

olej
4 větší jablka
1 žloutek
4 lžíce cukru
6 lžíce hladké mouky
1 dc sladkého bílého vína

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru