Hrníčkový muffin s ovocem

Do superrychlého muffinu využijete jak čerstvé ovoce, tak zbytky z mrazáku, které před novou sezónou musíte sníst. Stačí jen pár minut v mikrovlnce a máte stylový desert pro návštěvu nebo sladkou svačinu na cestu.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Hrnek s máslem vložte do mikrovlnky na přibližně 15 vteřin nebo dokud se máslo nerozpustí.

2.

Přidejte vejce, mléko a vanilku a vidličkou důkladně prošlehejte.

3.

Vsypte mouku, cukr, skořici a utřete dohladka. Poté smíchejte s půlkou ovoce – my použili borůvky. Zbylé ovoce nasypte nahoru.

4.

Hrnek se směsí dejte znovu do mikrovlnky. Na plný výkon ohřívejte 1 minutu a 30 vteřin až 2 minuty a 30 vteřin, dokud není povrch muffinu krásně zlatavý.

Tip:
Pokud máte rádi čokoládu, vmíchejte do těsta nalámaný kousek tabulky.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

2 lžíce másla

1 vejce

1 lžíce mléka

1 lžička vanilkového extraktu

3 lžíce třtinového cukru

4 lžíce hladké mouky

špetka skořice

sůl

3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce

Papírová spižírna

To nejlepší z každé sezóny – Papírová spižírna. Vytvořili jsme ji společně s Papelote. Podívejte se, jak vypadá.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení