Hrníčkový muffin s ovocem

Do superrychlého muffinu využijete jak čerstvé ovoce, tak zbytky z mrazáku, které před novou sezónou musíte sníst. Stačí jen pár minut v mikrovlnce a máte stylový desert pro návštěvu nebo sladkou svačinu na cestu.

Ingredience

2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce

Postup

1. Hrnek s máslem vložte do mikrovlnky na přibližně 15 vteřin nebo dokud se máslo nerozpustí.

2. Přidejte vejce, mléko a vanilku a vidličkou důkladně prošlehejte.

3. Vsypte mouku, cukr, skořici a utřete dohladka. Poté smíchejte s půlkou ovoce – my použili borůvky. Zbylé ovoce nasypte nahoru.

4. Hrnek se směsí dejte znovu do mikrovlnky. Na plný výkon ohřívejte 1 minutu a 30 vteřin až 2 minuty a 30 vteřin, dokud není povrch muffinu krásně zlatavý.

Tip: Pokud máte rádi čokoládu, vmíchejte do těsta nalámaný kousek tabulky.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru