Do superrychlého muffinu využijete jak čerstvé ovoce, tak zbytky z mrazáku, které před novou sezónou musíte sníst. Stačí jen pár minut v mikrovlnce a máte stylový desert pro návštěvu nebo sladkou svačinu na cestu.
Ingredience
2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce
Postup
1. Hrnek s máslem vložte do mikrovlnky na přibližně 15 vteřin nebo dokud se máslo nerozpustí.
2. Přidejte vejce, mléko a vanilku a vidličkou důkladně prošlehejte.
3. Vsypte mouku, cukr, skořici a utřete dohladka. Poté smíchejte s půlkou ovoce – my použili borůvky. Zbylé ovoce nasypte nahoru.
4. Hrnek se směsí dejte znovu do mikrovlnky. Na plný výkon ohřívejte 1 minutu a 30 vteřin až 2 minuty a 30 vteřin, dokud není povrch muffinu krásně zlatavý.
Tip: Pokud máte rádi čokoládu, vmíchejte do těsta nalámaný kousek tabulky.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce
Tagy
- Levné, Sladké, Vegetarianské
- Ovoce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!