Hrníčkový muffin s ovocem

Do superrychlého muffinu využijete jak čerstvé ovoce, tak zbytky z mrazáku, které před novou sezónou musíte sníst. Stačí jen pár minut v mikrovlnce a máte stylový desert pro návštěvu nebo sladkou svačinu na cestu.

Ingredience

2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce

Postup

1. Hrnek s máslem vložte do mikrovlnky na přibližně 15 vteřin nebo dokud se máslo nerozpustí.

2. Přidejte vejce, mléko a vanilku a vidličkou důkladně prošlehejte.

3. Vsypte mouku, cukr, skořici a utřete dohladka. Poté smíchejte s půlkou ovoce – my použili borůvky. Zbylé ovoce nasypte nahoru.

4. Hrnek se směsí dejte znovu do mikrovlnky. Na plný výkon ohřívejte 1 minutu a 30 vteřin až 2 minuty a 30 vteřin, dokud není povrch muffinu krásně zlatavý.

Tip: Pokud máte rádi čokoládu, vmíchejte do těsta nalámaný kousek tabulky.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

2 lžíce másla
1 vejce
1 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce hladké mouky
špetka skořice
sůl
3 lžíce borůvek nebo jiného sezónního ovoce

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru