Jsou hotové ve vteřině a snadno s nimi pohostíte například nečekanou návštěvu. Do francouzských hranolků zpracujete tvrdší chleba i zbylé vajíčko, dětem budou chutnat se sladkou omáčkou a klidně i jen tak.
Ingredience
4 plátky starého chleba
2 vejce
60 ml mléka
30 g cukru
sůl
1 lžička skořice
2 lžíce másla na opékání
Postup
1. Zbylý chleba nakrájejte na malé hranoly.
2. Smíchejte rozkvedlaná vajíčka s mlékem a solí. Chleba obalte ve vajíčku a nechte ho trochu nasáknout.
3. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a postupně chleba ze všech stran dozlatova osmahněte.
4. Ještě teplé hranolky obalte ve skořicovém cukru (cukr krupice smíchaný se skořicí) a naservírujte na talířku nebo v hezkém hrnečku.
Tip: Skořicové hranolky můžete také ve zjednodušené podobě upéct v troubě. V tom případě přelijte rozpuštěné máslo přes pokrájené hranolky ze staršího chleba a důkladně rukama promíchejte. Zasypte je cukrem se skořicí a opět promíchejte tak, aby se cukr rovnoměrně distribuoval po celém povrchu chleba. Pečte na 180 °C dozlatova, přibližně 5 až 10 minut. Po vytažení z trouby je můžete ještě extra zasypat trochou skořice.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
4 plátky starého chleba
2 vejce
60 ml mléka
30 g cukru
sůl
1 lžička skořice
2 lžíce másla na opékání
Tagy
- Levné, Rychlé, Sladké, Vegetarianské
- Pečivo, Vejce
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!