1.
Starší suchý chleba nakrájejte na kostičky, vložte do misky a zalijte mlékem, tak, aby byl ze ¾ ponořen.
2.
Cibuli a žampiony nakrájejte na malé kousky a zpěňte na kousku másla či oleje tak, aby cibule zesklovatěla a žampiony se zbavily vody. Raději smažte na malém stupni, aby se žampiony krásně orestovaly, ale nespálily.
3.
Tvrdý sýr nastrouhejte najemno.
4.
Orestovanou směs vložte do mísy s namočeným chlebem, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř, bylinky a zamíchejte.
5.
Do směsi pomalu přidávejte strouhanku tak, aby byla směs stále vláčná, ale daly se z ní udělat karbanátky a nelepila.
6.
Na pánev dejte máslo, olej či Ghí a začněte smažit připravené karbanátky. Pokud vám nevadí více strouhanky, můžete si karbanátky ještě lehce obalit ve strouhance, aby lépe držely.
7.
Můžete je podávat jako hlavní jídlo s bramborem či jako chuťovku k televizi se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.