Zeleninu, brambory, těstoviny, maso i bylinky zpracujte v jednom receptu. Frittatu oceníte třeba na konci týdne, když vám v lednici zůstaly zbytky nedojedených jídel.
Ingredience
6-8 vajec
olej na smažení
sůl, pepř
čerstvá rozmarýna
zbytky z ledničky:
vařené či pečené brambory, těstoviny, žampiony, cuketa, paprika, slanina, zbytky kuřete, šunka, sýr, pažitka, pórek, jarní cibulka, petrželka, estragon a další
Postup
1. Rozkvedlejte 6-8 vajec a osolte je.
2. Nakrájejte zbytky zeleniny, sýru a masa na větší kousky.
3. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kousky zeleniny.
4. Po chvíli přihoďte také těstoviny, brambory i maso a nechte prohřát.
5. Do pánve natrhejte lístky rozmarýny, celou směs pak přelijte vejci a posypte kousky sýra.
6. Pánev přikryjte pokličkou a na mírném ohni zahřívejte, dokud vejce neztuhnou. Poté odstavte z ohně a nechte ještě minutu dojít.
Zuzana Štěpničková
Ingredience
6-8 vajec
olej na smažení
sůl, pepř
čerstvá rozmarýna
zbytky z ledničky:
vařené či pečené brambory, těstoviny, žampiony, cuketa, paprika, slanina, zbytky kuřete, šunka, sýr, pažitka, pórek, jarní cibulka, petrželka, estragon a další
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Maso, Ostatní, Pečivo, Vejce, Zelenina
Obědovka
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.