Frittata aneb jak zpracovat všechny zbytky

Zeleninu, brambory, těstoviny, maso i bylinky zpracujte v jednom receptu. Frittatu oceníte třeba na konci týdne, když vám v lednici zůstaly zbytky nedojedených jídel.

Ingredience

6-8 vajec
olej na smažení
sůl, pepř
čerstvá rozmarýna
zbytky z ledničky:
vařené či pečené brambory, těstoviny, žampiony, cuketa, paprika, slanina, zbytky kuřete, šunka, sýr, pažitka, pórek, jarní cibulka, petrželka, estragon a další

Postup

1. Rozkvedlejte 6-8 vajec a osolte je.

2. Nakrájejte zbytky zeleniny, sýru a masa na větší kousky.

3. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kousky zeleniny.

4. Po chvíli přihoďte také těstoviny, brambory i maso a nechte prohřát.

5. Do pánve natrhejte lístky rozmarýny, celou směs pak přelijte vejci a posypte kousky sýra.

6. Pánev přikryjte pokličkou a na mírném ohni zahřívejte, dokud vejce neztuhnou. Poté odstavte z ohně a nechte ještě minutu dojít.

 

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

6-8 vajec
olej na smažení
sůl, pepř
čerstvá rozmarýna
zbytky z ledničky:
vařené či pečené brambory, těstoviny, žampiony, cuketa, paprika, slanina, zbytky kuřete, šunka, sýr, pažitka, pórek, jarní cibulka, petrželka, estragon a další

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru