fbpx

Frittata aneb jak zpracovat všechny zbytky

Zeleninu, brambory, těstoviny, maso i bylinky zpracujte v jednom receptu. Frittatu oceníte třeba na konci týdne, když vám v lednici zůstaly zbytky nedojedených jídel.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Rozkvedlejte 6-8 vajec a osolte je.

2.

Nakrájejte zbytky zeleniny, sýru a masa na větší kousky.

3.

Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kousky zeleniny.

4.

Po chvíli přihoďte také těstoviny, brambory i maso a nechte prohřát.

5.

Do pánve natrhejte lístky rozmarýny, celou směs pak přelijte vejci a posypte kousky sýra.

6.

Pánev přikryjte pokličkou a na mírném ohni zahřívejte, dokud vejce neztuhnou. Poté odstavte z ohně a nechte ještě minutu dojít.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto a video: Daniel Včeliš

Tento recept a etické zacházení nejen s jídlem podpořilo Etické penzijní spoření od České spořitelny.

Ingredience

6-8 vajec

olej na smažení

sůl, pepř

čerstvá rozmarýna

zbytky z ledničky:

vařené či pečené brambory, těstoviny, žampiony, cuketa, paprika, slanina, zbytky kuřete, šunka, sýr, pažitka, pórek, jarní cibulka, petrželka, estragon a další

Skladování je základ

Vyndejte banány z lednice a schovejte brambory. Prodloužíte tím trvanlivost potravin.

více

Zkus i jiné recepty