Focaccia s olejem ze sušených rajčat

Pět ingrediencí a je hotovo! Tak jednoduchá je nadýchaná italská focaccia. Její chuť perfektně vyladíte olejem ze sušených rajčat, který spousta lidí vylívá. Přitom je to poklad, posuďte sami.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Ve větší míse smíchejte vodu a droždí a nechejte pár minut stát, aby se droždí aktivovalo.

2.

Do mísy postupně přisypávejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3.

Přikryjte utěrkou a nechejte v teple kynout alespoň 1 hodinu.

4.

Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou plochu a rozdělte jej na dvě poloviny.

5.

Oba bochánky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřete do silnější placky.

6.

Pokapejte olejem, můžete přidat i kousky sušených rajčat, bylinky nebo pár oliv. Olej důkladně rozetřete pomocí rukou a prsty promačkejte, aby v placce vznikly mírné prohlubně.

7.

Posypejte hrubou solí a pečte na 250 °C asi 10-12 minut do zlatohněda.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Michal Klukan

Ingredience

500 g hladké mouky

400 ml teplé vody

1/2 čerstvého nebo sušeného droždí

1 lžíce soli

4 lžíce oleje ze sušených rajčat

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení