1.
Ve větší míse smíchejte vodu a droždí a nechejte pár minut stát, aby se droždí aktivovalo.
2.
Do mísy postupně přisypávejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Přikryjte utěrkou a nechejte v teple kynout alespoň 1 hodinu.
4.
Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou plochu a rozdělte jej na dvě poloviny.
5.
Oba bochánky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřete do silnější placky.
6.
Pokapejte olejem, můžete přidat i kousky sušených rajčat, bylinky nebo pár oliv. Olej důkladně rozetřete pomocí rukou a prsty promačkejte, aby v placce vznikly mírné prohlubně.
7.
Posypejte hrubou solí a pečte na 250 °C asi 10-12 minut do zlatohněda.