Pět ingrediencí a je hotovo! Tak jednoduchá je nadýchaná italská focaccia. Její chuť perfektně vyladíte olejem ze sušených rajčat, který spousta lidí vylívá. Přitom je to poklad, posuďte sami.
Ingredience
500 g hladké mouky
400 ml teplé vody
1/2 čerstvého nebo sušeného droždí
1 lžíce soli
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
Postup
1. Ve větší míse smíchejte vodu a droždí a nechejte pár minut stát, aby se droždí aktivovalo.
2. Do mísy postupně přisypávejte mouku a sůl a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Přikryjte utěrkou a nechejte v teple kynout alespoň 1 hodinu.
4. Vykynuté těsto přendejte na pomoučenou plochu a rozdělte jej na dvě poloviny.
5. Oba bochánky přendejte na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřete do silnější placky.
6. Pokapejte olejem, můžete přidat i kousky sušených rajčat, bylinky nebo pár oliv. Olej důkladně rozetřete pomocí rukou a prsty promačkejte, aby v placce vznikly mírné prohlubně.
7. Posypejte hrubou solí a pečte na 250 °C asi 10-12 minut do zlatohněda.
Bára Kebová
Jídlo mě baví i z hlediska toho, kolik oblastí lidského života propojuje a jak moc souvisí (ne)udržitelností našeho rozvoje. Pro Zachraň jídlo spoluvytvářím recepty.
Ingredience
500 g hladké mouky
400 ml teplé vody
1/2 čerstvého nebo sušeného droždí
1 lžíce soli
4 lžíce oleje ze sušených rajčat
Tagy
- Hlavní jídlo, Levné, Slané, Vegetarianské
- Ostatní, Zelenina

Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!