Dýňové perníčkové muffiny

S koncem léta přichází sezóna dýní. Kromě našich zahrádek se začnou objevovat i v regálech obchodů. Připravili jsme pro vás hned několik osvědčených receptů, díky kterým bude start podzimu příjemnou změnou. Dalším z nich jsou dýňové muffiny. Nezapomeňte, že ani dýně nemusí být výherkyně soutěže krásy, aby dobře chutnaly, proto berte i ty křivé.

Ingredience

  • Dýně – 70 g
  • Ovesné nebo sójové mléko – 250 ml
  • Jablečný ocet – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 200 g
  • Kukuřičný škrob – 1 lžíce
  • Kypřící prášek – 2 lžičky
  • Soda – ½ lžičky
  • Mletá skořice – 1 lžička
  • Mletý muškátový oříšek – ¼ lžičky
  • Mletý zázvor – ¼ lžičky
  • Mleté nové koření – špetka
  • Mletý hřebíček – špetka
  • Sůl – špetka
  • Olej – 75 g
  • Cukr – 120 g

Postup

  1. Nakrájejte 70 g dýně na kostky, zalijte vodou a vařte do měkka. Poté rozmixujte na hladké pyré, z něhož budete potřebovat 120 g.
  2. Do 250 ml ovesného nebo sójového mléka přidejte 1 lžíci jablečného octa a nechte stát stranou.
  3. V jiné míse smíchejte 200 g hladké mouky, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku, ½ lžičky sody, 1 lžičku mleté skořice, ¼ lžičky mletého muškátového oříšku, ¼ lžičky mletého zázvoru, špetku mletého nového koření, špetku mletého hřebíčku a špetku soli.
  4. Do směsi mléka s octem přidejte 75 g oleje a 120 g cukru. Dobře promíchejte a poté přidejte do suchých ingrediencí.
  5. Směs nalijte do formiček na muffiny. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Toto množství postačí na 12 muffinů.
Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o sociální sítě a jídlo je její láska. Podniká v gastru a vaří vegansky na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Ingredience

  • Dýně – 70 g
  • Ovesné nebo sójové mléko – 250 ml
  • Jablečný ocet – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 200 g
  • Kukuřičný škrob – 1 lžíce
  • Kypřící prášek – 2 lžičky
  • Soda – ½ lžičky
  • Mletá skořice – 1 lžička
  • Mletý muškátový oříšek – ¼ lžičky
  • Mletý zázvor – ¼ lžičky
  • Mleté nové koření – špetka
  • Mletý hřebíček – špetka
  • Sůl – špetka
  • Olej – 75 g
  • Cukr – 120 g

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru