Dýňové perníčkové muffiny

S koncem léta přichází sezóna dýní. Kromě našich zahrádek se začnou objevovat i v regálech obchodů. Připravili jsme pro vás hned několik osvědčených receptů, díky kterým bude start podzimu příjemnou změnou. Dalším z nich jsou dýňové muffiny. Nezapomeňte, že ani dýně nemusí být výherkyně soutěže krásy, aby dobře chutnaly, proto berte i ty křivé.

Ingredience

  • Dýně – 70 g
  • Ovesné nebo sójové mléko – 250 ml
  • Jablečný ocet – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 200 g
  • Kukuřičný škrob – 1 lžíce
  • Kypřící prášek – 2 lžičky
  • Soda – ½ lžičky
  • Mletá skořice – 1 lžička
  • Mletý muškátový oříšek – ¼ lžičky
  • Mletý zázvor – ¼ lžičky
  • Mleté nové koření – špetka
  • Mletý hřebíček – špetka
  • Sůl – špetka
  • Olej – 75 g
  • Cukr – 120 g

Postup

  1. Nakrájejte 70 g dýně na kostky, zalijte vodou a vařte do měkka. Poté rozmixujte na hladké pyré, z něhož budete potřebovat 120 g.
  2. Do 250 ml ovesného nebo sójového mléka přidejte 1 lžíci jablečného octa a nechte stát stranou.
  3. V jiné míse smíchejte 200 g hladké mouky, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 2 lžičky kypřícího prášku, ½ lžičky sody, 1 lžičku mleté skořice, ¼ lžičky mletého muškátového oříšku, ¼ lžičky mletého zázvoru, špetku mletého nového koření, špetku mletého hřebíčku a špetku soli.
  4. Do směsi mléka s octem přidejte 75 g oleje a 120 g cukru. Dobře promíchejte a poté přidejte do suchých ingrediencí.
  5. Směs nalijte do formiček na muffiny. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Toto množství postačí na 12 muffinů.
Tento recept pro vás připravila

Kája Braunová

Kája se stará o texty na sociální sítě a jídlo je její láska. Podnikala v gastru a vařila na mnoha akcích, takže její recepty jsou zaručená dobrota.

Ingredience

  • Dýně – 70 g
  • Ovesné nebo sójové mléko – 250 ml
  • Jablečný ocet – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 200 g
  • Kukuřičný škrob – 1 lžíce
  • Kypřící prášek – 2 lžičky
  • Soda – ½ lžičky
  • Mletá skořice – 1 lžička
  • Mletý muškátový oříšek – ¼ lžičky
  • Mletý zázvor – ¼ lžičky
  • Mleté nové koření – špetka
  • Mletý hřebíček – špetka
  • Sůl – špetka
  • Olej – 75 g
  • Cukr – 120 g

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru