V červnu máme z úrody cuket radost. V srpnu už nevíme co s nimi. Zkuste netradiční a rychlý recept z blogu S vášní pro jídlo.
Ingredience
• 200g cukety
• 3 lžíce olivového oleje + 3 navíc na zálivku
• 300g staršího pečiva (chléb, bageta, houska)
• jarní cibulka
• hrst petrželky
• hrst zelených oliv
• šťáva z poloviny citronu
• sůl a pepř
Postup
1. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm, osolíme a na oleji opečeme dozlatova z obou stran.
2. Cuketu vyndáme z pánve a na zbylém tuku do křupava opečeme na kousky nakrájené, nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka.
3. Pečivo přidáme k cuketě, přisypeme nasekanou petrželku a olivy.
4. V misce promícháme 3 lžíce oleje s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, nalijeme na salát, promícháme a podáváme.
Blogerka S vášní pro jídlo
Recept vznikl v rámci kuchařské výzvy ve spolupráci s Food Blogem Roku a Papelote.
Ingredience
- 250 g rýže
- 1 lžíce olivového
- oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 hrst čerstvého
- koriandru včetně
- stonků
- 1 lžíce kari koření
- 300 g zbylého pečeného
kuřecího masa - 300 g zbylé pečené
zeleniny - 10 zelených hrachových
lusků - 1 plechovka
kokosového mléka - 1 citron
- 1 špetka chilli vloček
Tagy
- Levné, Rychlé, Slané, Vegetarianské
- Zelenina
Zachraň oběd
Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.