Cuketová panzanella

V červnu máme z úrody cuket radost. V srpnu už nevíme co s nimi. Zkuste netradiční a rychlý recept z blogu S vášní pro jídlo.

Ingredience

• 200g cukety

• 3 lžíce olivového oleje + 3 navíc na zálivku

• 300g staršího pečiva (chléb, bageta, houska)

• jarní cibulka

• hrst petrželky

• hrst zelených oliv

• šťáva z poloviny citronu

• sůl a pepř

 

Postup

1. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm, osolíme a na oleji opečeme dozlatova z obou stran.

2. Cuketu vyndáme z pánve a na zbylém tuku do křupava opečeme na kousky nakrájené, nebo natrhané pečivo společně s jarní cibulkou na kolečka.

3. Pečivo přidáme k cuketě, přisypeme nasekanou petrželku a olivy.

4. V misce promícháme 3 lžíce oleje s citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, nalijeme na salát, promícháme a podáváme.

Tento recept pro vás připravila

Blogerka S vášní pro jídlo

Recept vznikl v rámci kuchařské výzvy ve spolupráci s Food Blogem Roku a Papelote.

Vznik receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 lžíce olivového
  • oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 hrst čerstvého
  • koriandru včetně
  • stonků
  • 1 lžíce kari koření
  • 300 g zbylého pečeného
    kuřecího masa
  • 300 g zbylé pečené
    zeleniny
  • 10 zelených hrachových
    lusků
  • 1 plechovka
    kokosového mléka
  • 1 citron
  • 1 špetka chilli vloček

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru