Chřestové smoothie

Chřest je velmi zdravý a je škoda ztratit část živin vysokou teplotou při jeho vaření. Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému neztratíte nic z jeho blahodárných vlastností, a navíc do něj můžete upotřebit povadlejší zeleninu a ovoce.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.

2.

Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.

3.

Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou lehké majonézy a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka.

Autor receptu: Zuzana Štěpničková

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

60 g zeleného chřestu

40 g baby špenátu

70 g bílého bezsemenného hroznového vína

1 zralé mango

80 ml jablečného moštu nebo klidně vody

1 lžička lehké majonézy

4 kostky ledu

Oběd v nouzi

Díky vám dostaneme nevydané obědy z jídelen k seniorům, samoživitelům a dalším lidem v nouzi. Podpořte sbírku Oběd v nouzi.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení