Chřest je velmi zdravý a je škoda ztratit část živin vysokou teplotou při jeho vaření. Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému neztratíte nic z jeho blahodárných vlastností, a navíc do něj můžete upotřebit povadlejší zeleninu a ovoce.
Ingredience
60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu
Postup
1. Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.
2. Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.
3. Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou lehké majonézy a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka.
Zuzana Štěpničková
Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.
Ingredience
60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu
Tagy
- Rychlé, Sladké, Vegetarianské
- Zelenina
Podpořte nás bez placení navíc
Stačí malá změna ve způsobu, jak nakupujete online. Díky Givt.cz můžete podpořit Zachraň jídlo, aniž byste utratili korunu navíc. Stačí si přidat do prohlížeče rozšíření nebo stáhnout mobilní aplikaci a pak vybrat naši organizaci. Nakupovat přes Givt můžete ve více než 1 500 e-shopech!