Chřestové smoothie

Chřest je velmi zdravý a je škoda ztratit část živin vysokou teplotou při jeho vaření. Proto jsme pro vás připravili recept, díky kterému neztratíte nic z jeho blahodárných vlastností, a navíc do něj můžete upotřebit povadlejší zeleninu a ovoce.

Ingredience

60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu

Postup

1. Zelený chřest omyjte a odstraňte dřevnaté konce. Zbytek chřestu včetně hlavičky pokrájejte na 1 cm kousky.

2. Přiveďte k varu vodu a vložte do ní dřevnaté konce chřestu, 5 minut povařte. Rozmixujte je a proceďte přes sítko.

3. Chřestové pyré dejte do mixéru spolu s vychlazeným chřestem, baby špenátem, hroznovým vínem, oloupaným a pokrájeným mangem, vodou (jablečným moštem), lžičkou lehké majonézy a pár kostkami ledu. Umixujte dohladka.

Tento recept pro vás připravila

Zuzana Štěpničková

Zachraň jídlo jsem objevila během lednového happeningu Daruj jídlo a od té doby spolupracujeme. Nyní se v Zachraň jídlo věnuju vymyšlení a realizaci záchranářských receptů.

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

60 g zeleného chřestu
40 g baby špenátu
70 g bílého bezsemenného hroznového vína
1 zralé mango
80 ml jablečného moštu nebo klidně vody
1 lžička lehké majonézy
4 kostky ledu

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraňte školní obědy

Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!


Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru