Chipsy ze slupek brambor

Slupky z brambor nemusí nutně skončit v koši. Pokud máte čas, zkuste si z nich vyrobit domácí chipsy.

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Postup

1. Brambory před loupáním důkladně okartáčujeme a omyjeme.

2. Slupky nakrájíme na plátky a ponoříme na hodinu do misky s vodou a ledem. Poté je zcedíme, osušíme čistou utěrkou a následně.

3. Smažíme na pánvi s olejem do křupava. Posléze nádherně zezlátnou.

4. Nabereme je děrovanou vařečkou, necháme odkapat a položíme na kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky, které z nich odsají přebytečnou mastnotu. Posolíme a hned servírujeme.

Tento recept pro vás připravil

Petr Hanzel

Ingredience

slupky z 1 kg brambor (či lilku, řepy…)
olej (rostlinný či olivový)
sůl

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru