Krokety ze zbylých brambor

Domácí krokety vyžadují trochu více práce než ty kupované, ale odvděčí se vám skvělou chutí plnou bylinek a koření. Nenajdete lepší způsob, jak zpracovat den staré vařené brambory, které nikdo nechce.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Brambory dejte do mísy spolu s mlékem a pomocí ručního šlehače rozšlehejte na hustou kaši.

2.

Do kaše přidejte nasekané bylinky, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a dochuťte solí a pepřem.

3.

Připravte si suroviny na obalování. Do tří hlubokých talířů dejte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.

4.

Z bramborové směsi tvarujte menší kuličky a každou rovnoměrně obalte nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a ve strouhance.

5.

Připravené krokety nechte 30 minut odpočinout v lednici.

6.

Krokety vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pomocí mašlovačky rovnoměrně potřete olejem. Postupujte opatrně, abyste neporušili vrstvu strouhanky.

7.

Dejte do trouby vyhřáté na 230°C a pečte asi 20 až 30 minut, dokud krokety nezezlátnou. Podávejte s tatarskou omáčkou jako předkrm nebo přílohu.

Autor receptu: Bára Kebová

Foto: Štěpán Lohr

Tento recept vznikl díky podpoře Hellmann's.

Ingredience

1 kg vařených brambor

150 ml mléka

2 hrsti natí a bylinek

2 lžíce hořčice

1 menší červená cibule

sůl a pepř

hladká mouka, vejce a strouhanka na obalování

tatarská omáčka

Kupte si kuchařku

Sepsali jsme 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení