1.
Brambory dejte do mísy spolu s mlékem a pomocí ručního šlehače rozšlehejte na hustou kaši.
2.
Do kaše přidejte nasekané bylinky, najemno nakrájenou cibuli, hořčici a dochuťte solí a pepřem.
3.
Připravte si suroviny na obalování. Do tří hlubokých talířů dejte hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.
4.
Z bramborové směsi tvarujte menší kuličky a každou rovnoměrně obalte nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
5.
Připravené krokety nechte 30 minut odpočinout v lednici.
6.
Krokety vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pomocí mašlovačky rovnoměrně potřete olejem. Postupujte opatrně, abyste neporušili vrstvu strouhanky.
7.
Dejte do trouby vyhřáté na 230°C a pečte asi 20 až 30 minut, dokud krokety nezezlátnou. Podávejte s tatarskou omáčkou jako předkrm nebo přílohu.