Barbecue burger ze zbylého kuřete

"Vezmi toho masa raději víc, ať mají všichni dost..." V této větě se pozná snad každý hostitel. Co si ale počít s kuřecím druhý den, kdy už není tak šťavnaté? Jednoznačně tento chutí nabušený burger.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Rozehřejte troubu na 240 °C.

2.

Obrané drůbeží maso natrhejte na vlákna, zamíchejte s barbecue omáčkou a rozprostřete do pekáčku. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut.

3.

Rozpůlené bulky opečte na rozpálené pánvi na sucho z obou stran.

4.

Limetu umyjte, nastrouhejte kůru, šťávu vymačkejte a obojí smíchejte s majonézou.

5.

Pomocí škrabky udělejte z mrkve tenké proužky. Přendejte je do misky, přidejte špetku soli a pepře a pár kapek limety a promíchejte.

6.

Začněte skládat burger. Obě půlky bulek pomažte limetovou majonézou. Na spodní polovinu bulky navrstvěte natrhaný koriandr, na plátky nasekanou chilli papričku, mrkvové proužky, tenká kolečka šalotky a plátek rajčete.

7.

Nakonec přidejte vrstvu zapečeného bbq kuřete a plátek cheddaru. Přiklopte vrchní polovinou bulky a podávejte.

Autor receptu: Petr Linka

Foto: Štěpán Lohr

Tvorbu receptu podpořilo Ministerstvo životního prostředí.

Ingredience

400 g obraného kuřete

4 světlé burger bulky

100 g čedaru

1 šalotka

snítka koriandru

80 ml barbecue omáčky

1 mrkev

1 rajče

1 limeta

2 čerstvé chilli papričky

2 lžíce olivového oleje

Oběd v nouzi

Díky vám dostaneme nevydané obědy z jídelen k seniorům, samoživitelům a dalším lidem v nouzi. Podpořte sbírku Oběd v nouzi.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení