„Vezmi toho masa raději víc, ať mají všichni dost…“ V této větě se pozná snad každý hostitel. Co si ale počít s kuřecím druhý den, kdy už není tak šťavnaté? Jednoznačně tento chutí nabušený burger.
Ingredience
400 g obraného kuřete
4 světlé burger bulky
100 g čedaru
1 šalotka
snítka koriandru
80 ml barbecue omáčky
1 mrkev
1 rajče
1 limeta
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce olivového oleje
Postup
1. Rozehřejte troubu na 240 °C.
2. Obrané drůbeží maso natrhejte na vlákna, zamíchejte s barbecue omáčkou a rozprostřete do pekáčku. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut.
3. Rozpůlené bulky opečte na rozpálené pánvi na sucho z obou stran.
4. Limetu umyjte, nastrouhejte kůru, šťávu vymačkejte a obojí smíchejte s majonézou.
5. Pomocí škrabky udělejte z mrkve tenké proužky. Přendejte je do misky, přidejte špetku soli a pepře a pár kapek limety a promíchejte.
6. Začněte skládat burger. Obě půlky bulek pomažte limetovou majonézou. Na spodní polovinu bulky navrstvěte natrhaný koriandr, na plátky nasekanou chilli papričku, mrkvové proužky, tenká kolečka šalotky a plátek rajčete.
7. Nakonec přidejte vrstvu zapečeného bbq kuřete a plátek cheddaru. Přiklopte vrchní polovinou bulky a podávejte.
Petr Linka
Ingredience
400 g obraného kuřete
4 světlé burger bulky
100 g čedaru
1 šalotka
snítka koriandru
80 ml barbecue omáčky
1 mrkev
1 rajče
1 limeta
2 čerstvé chilli papričky
2 lžíce olivového oleje
Tagy
- Hlavní jídlo, Rychlé, Slané
- Maso, Ostatní, Pečivo, Zelenina
Zachraňte školní obědy
Že se jídlem neplýtvá, jsme se učili všichni. Pomozte nám dostat zbylé nevydané obědy k lidem v nouzi. Podepište výzvu a pomozte spustit darování nevyužitých obědů ze školních jídelen, které jsou zřizované obcemi/krajem. Ve škole o 500 žácích zbývá až 180 kg jídla za týden!