1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Použijte formu na chlebíček.
2. Ve větší míse ušlehejte olej s vejci a cukrem.
3. V hlubokém talíři vidličkou rozmačkejte banány a smíchejte je s arašídovým máslem. Pak přidejte k míse s našlehanými vejce a promíchejte, ale už nepřešlehejte.
4. Ve vedlejší míse smíchejte mouku, sodu, kypřící prášek, koření a sůl. Pak už jen stěrkou vmíchejte suché ingredience k těm zbylým. Na závěr vmíchejte rozinky.
5. Nalijte do formy vzložené pečícím papírem a uhlaďte. Na vrch můžete dát rozkrojený banán na ozdobu.
6. Pečte 55 minut. Chlebíček by měl mít zlatavou barvu.
7. Podáváme vychladlý a nakrájený na plátky. Díky banánům je hodně šťavnatý a nepotřebuje už další krémy ani polevy.
Tak už žádné opuštěné banány v supermarketech!
Míša