Banánové chutney

Chutney je výborné do sendviče i na indický chleba naan. Zkuste něco nového a zpestřete si tak jídelníček. Tento recept je základní, a proto se nebojte experimentovat s kořením. Můžete přidat chilli, koriandr, citronovou trávu, zázvor, limetové listy nebo semínka hořčice.

Ingredience

2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody

Postup

1. Nakrájejte banán a cibuli na malé kousky a přidejte spolu se všemi ostatními ingrediencemi do rendlíku.

2. Nechte chutney pomalu vařit asi 30 minut doměkka. A je to hotovo! Intenzivní sladká, pikatní a kyselá chuť zároveň skvěle doplní sýr, šunku nebo kuře.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

2 zhnědlé banány
1 cibule
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
1 čajová lžička kardamomu
1 čajová lžička kurkumy
5 lžic bílého vinného octa
trocha vody

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru