Banánové chutney

Chutney je výborné do sendviče i na indický chleba naan. Zkuste něco nového a zpestřete si tak jídelníček. Tento recept je základní, a proto se nebojte experimentovat s kořením. Můžete přidat chilli, koriandr, citronovou trávu, zázvor, limetové listy nebo semínka hořčice.
...hledáme způsoby, jak neplýtvat
Sdílet

Postup

1.

Nakrájejte banán a cibuli na malé kousky a přidejte spolu se všemi ostatními ingrediencemi do rendlíku.

2.

Nechte chutney pomalu vařit asi 30 minut doměkka. A je to hotovo! Intenzivní sladká, pikatní a kyselá chuť zároveň skvěle doplní sýr, šunku nebo kuře.

Autor receptu: Richard Jacobsen

Foto: Dan Včeliš

Ingredience

2 zhnědlé banány

1 cibule

2 hvězdičky badyánu

2 bobkové listy

1 čajová lžička kardamomu

1 čajová lžička kurkumy

5 lžic bílého vinného octa

trocha vody

Září proti plýtvání

Každý týden dávka tipů jak neplýtvat do e-mailu.

více

Zkus i jiné recepty

Záleží Vám na světě okolo, a proto si vážíte jídla a neplýtváte? Přihlaste se k odběru novinek od Zachraň jídlo

Váš e-mail

Vaše jméno a příjmení