Přijďte na žemlovku zdarma!

Podzim je tu se všemi svými dobrotami. Pojďte si s námi dát žemlovku ze zachráněných surovin a zároveň oslavit křest naší nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni. Podávat se bude 16. října v Pražském kreativním centru.

Dlouho očekávaná kuchařka Zachraň jídlo v kuchyni je na světě! Abychom její zrod řádně oslavili, zveme vás na happening a křest 16. října 2019 od 18 hodin do Pražského kreativního centra (Staroměstské náměstí 4/1).????

V rámci happeningu pro vás připravíme 300 porcí skvělé žemlovky ze zachráněných jablek a croissantů od Fresh & Tasty, uskuteční se promítání filmu s diskuzí, workshopy výroby sušenek a výstava, to vše zdarma. Přidejte se k události na Facebooku.

Kuchařku si budete moci pořídit přímo na místě nebo si ji můžete předobjednat už teď na našem e-shopu. Během večera budeme spolu s dobrovolníky vydávat odměny z květnové kampaně na HitHit.

Večer zahájí stand-up komička Iva Pazderková. Co dalšího se bude dít?

18.00 Začátek programu, představení aktivit Zachraň jídlo
18.30 Výdej zachráněných žemlovek
18.30 Výdej a prodej kuchařek
19.00 a 20.00 Workshopy výroby sušenek z dužiny
20.00 Promítání filmu Theater of life o italském kuchaři Massimo Botturovi +
diskuze s kuchařem Martinem Škodou a Yanou Panchevou z Potravinové banky Praha

V průběhu večera vám bude hrát DJ Wokurka, ochutnáte zachráněné drinky barmanů z baru Cobra, podíváte se na výstavu o plýtvání ve spolupráci se Sociologickým ústavem Akademie věd ČR a hlavně se budete kochat naší kuchařkou.

Večer by se neobešel bez podpory Magistrátu hl. m. Prahy, nadace DBU a Zeměkvět, České spořitelny – penzijní společnosti a dalších partnerů.

Další články

Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Náš výzkum s Institutem evaluací a sociálních analýz odhalil, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích. Výsledky
Pořádáte konferenci, nebo jiný event a obáváte se plýtvání jídlem? Máme pro vás několik tipů, jak minimalizovat odpad a efektivně
Přejít nahoru