VIDEO: Jak se vařila Křivá polévka?

Zahnutá mrkev, malý brambor, žlutý květák. V naší „Křivé polévce“ jste je nemohli rozeznat od jejich perfektně rovných, velikých a barevně vyhovujících příbuzných. V sobotu 5. září jsme vařili ze zeleniny, která je pro obchody málo lákavá a na stůl k lidem by se nikdy nedostala.

Nejen, že se rozdalo všech 2000 porcí bramboračky, minestrone a indické polévky, ale podařilo se nám to hlavní – informovat veřejnost o množství kvalitního jídla, které zůstává na poli kvůli svému nedostatečnému vzhledu. Podívejte se na novoroční video z naší zářijové akce!

 

Další články

Evropská komise na začátku července představila návrh směrnice na právně závazné cíle pro snížení množství potravinového odpadu, jichž mají členské
Loupu slupky od brambor a házím je do sáčku v kuchyňském koši s pocitem, že se na skládce rozloží a
Nová vyhláška Ministerstva zemědělství č. 121/2023 Sb. přináší pro náš projekt Zachraň oběd důležitý průlom v boji proti plýtvání potravinami.
Přejít nahoru