Jaká je budoucnost potravin? Tesco pozve odborníky na plýtvání a udržitelnost

Ve čtvrtek 21. října proběhne kulatý stůl věnovaný potravinám a plýtvání s nimi. Pořádá ho Tesco Česká republika, hostem budou například ředitelka Zachraň jídlo Anna Strejcová, Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu či Vlastislav Kotrč z Ministerstva životního prostředí ČR. Připojit se můžete online.

Kulatý stůl s názvem Budoucnost potravin: zdravá a bez plýtvání proběhne 21. října od 13:00 do 15:30, bude se živě vysílat a prostor bude i pro vaše dotazy.

Sledujte živě a ptejte se

Jaké okruhy se budou řešit?

  • Trendy v plýtvání v době (post)covidové.
  • Jídlo vs. Příroda. Boj o planetu?
  • Zdravě a udržitelně z pohledu zákazníka.

Hosté bloků:

Andreas Beckmann, výkonný ředitel WWF pro střední a východní Evropu
Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco Stores Česká republika
doc. Ing. Lea Kubíčková, Ph.D.– Vedoucí Ústavu marketingu a obchodu, Mendelova univerzita v Brně
Bc. Pavel Kosorin, ředitel Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj, z.s.
Ing. Vlastislav Kotrč – ministerský rada, Ministerstvo životního prostředí ČR
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Ing. Iveta Bošková, Ph.D., vedoucí odboru Agrární trh z Ústavu zemědělské ekonomiky a informací
Ing. Ivana Procházková, ProVeg Česko
PhDr. Tamara Starnovská, odborná konzultantka systému nutriční péče, předsedkyně Sekce Výživy a nutriční péče, z.s.
Anna Strejcová, ředitelka, Zachraň jídlo

Diskuzi bude moderovat Zuzana Hodková.

 

 

 

 

Další články

Představte si, že ve školní jídelně zbyde na konci dne několik desítek porcí obědů. Kam putují? Bohužel, dosud většinou rovnou
Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Náš výzkum s Institutem evaluací a sociálních analýz odhalil, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích. Výsledky
Přejít nahoru