Vařená vejce pinchos

Pinchos jsou tradiční španělské tapas. Tvar a velikost přímo předurčuje vejce k tomu udělat z nich jednohubky a podělit se o ně s přáteli. I když nejste michelinští kuchaři, ve variacích náplní se můžete vyřádit. Nebo zůstaňte u minimalistické verze jako je tato.

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Postup

1. Oloupaná vejce rozkrojte na půlky.

2. Vyndejte žloutky a vyšlehejte je spolu se změklým máslem, hořčicí, solí a pepřem do pěny.

3. Tu můžete vložit do zdobicího sáčku a naplnit jím bílky. Vejce ozdobte kouskem nakládané okurky, pažitkou nebo snítkou mrkvové natě.

Tento recept pro vás připravil

Richard Jacobsen

Ingredience

4 vařená vejce
60 g másla
lžička hořčice
sůl
pepř

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Zachraň oběd

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Projekt Zachraň oběd nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Koupí Vánočního poukazu doručíte nevydané obědy z jídelen k potřebným.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru