Medvědí česnek v pivním těstíčku

Už jste zkusili tuhle jarní pochoutku v pivním těstíčku? Uvidíte, že po prvním soustu ho vezme na milost skutečně každý.

Ingredience

svazek medvědího česneku
1 vejce
150 ml světlého piva
½ lžičky prášku do pečiva
150 g hladké mouky
1 kelímek bílého jogurtu
citron
olivový olej
sůl, pepř
olej na smažení

Postup

1. Nejprve si přichystejte jednoduchý dip – smíchejte jogurt s citronovou šťávou, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete (můžete podle chuti například přidat i nasekané bylinky nebo třeba chilli papričku).

2. Listy medvědího česneku opláchněte a dobře osušte.

3. Smíchejte vejce s pivem a postupně přisypávejte mouku s kypřicím práškem, dokud nezískáte těsto o trochu hustší než třeba na palačinky, osolte a nechte chvíli odstát.

4. Listy namáčejte v těstíčku a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.

5. Přendejte na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečný tuk a ještě horké podávejte s jogurtovým dipem.

Tento recept pro vás připravila

Martina Valtrová

Ingredience

svazek medvědího česneku
1 vejce
150 ml světlého piva
½ lžičky prášku do pečiva
150 g hladké mouky
1 kelímek bílého jogurtu
citron
olivový olej
sůl, pepř
olej na smažení

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru