Francouzský toast z mazance či vánočky

Taky se vám stává, že je těch svátečních dobrot nějak moc najednou? Pokud vám doma zbyl ztvrdlý mazanec nebo vánočka, dejte jim poslední šanci. Udělejte z nich francouzský toast, který vás nadchne.

Ingredience

mazanec
1 vejce
mléko
máslo
moučkový cukr

Postup

1. Vejce rozšleháme a podle potřeby rozředíme mlékem.

2. Mazanec necháme z obou stran nasáknout.

3. Opečeme na másle dozlatova.

4. Přendáme na talíř, pocukrujeme a ještě horký podáváme.

Tento recept pro vás připravila

Martina Valtrová

Ingredience

mazanec
1 vejce
mléko
máslo
moučkový cukr

Tagy

Určitě znáte někoho,
kdo by to rád věděl.

Pošlete jim odkaz!

Náš dlouhodobý projekt

Obědovka

Na teplé, plnohodnotné jídlo nedosáhne tisíce lidí v azylových domech. Přitom změnit den k lepšímu, může i jeden plný talíř. Obědovka nasytí a pomůže neplýtvat jídlem. Její koupí nám pomůžete doručit nevydané obědy z firemních jídelen k potřebným do sociálních zařízení.

Zkus i jiné recepty

Přejít nahoru