Důvody jsou různé, od přehnaných estetických nároků ze strany obchodních řetězů, po nedostatek pracovní síly a nepřízeň počasí. Podílejte se s námi na zachraňování, přijďte ve středu 10. června od 19.30 na informační schůzku do Studia Alta nebo se rovnou zapište jako dobrovolník a my vám budeme posílat výzvy. Více o tom, co znamená být dobrovolníkem během paběrkování, se dozvíte v této brožuře. Těšíme se na společné zážitky.
Vydejte se s námi na pole jako dobrovolník!
Na polích leží nesesbírané kedlubny, saláty, ředkvičky a spousta další hodnotné zeleniny. Vydejte se s námi a pomozte sklidit jídlo, které dostanou sociálně slabí lidé prostřednictvím Potravinových bank. Díky projektu Zachraň a daruj, kterému neformálně říkáme Paběrkování, se nám podaří smysluplně využít jídlo, které by se jinak zaoralo.
Další články
Představte si, že ve školní jídelně zbyde na konci dne několik desítek porcí obědů. Kam putují? Bohužel, dosud většinou rovnou
Od příštího roku dojde u našich sousedů ke zvýšení poplatku za potravinový odpad obchodů a obchodních řetězců. Toto opatření je
Náš výzkum s Institutem evaluací a sociálních analýz odhalil, kolik potravinového odpadu vzniká v domovech pro seniory a nemocnicích. Výsledky