Důvody jsou různé, od přehnaných estetických nároků ze strany obchodních řetězů, po nedostatek pracovní síly a nepřízeň počasí. Podílejte se s námi na zachraňování, přijďte ve středu 10. června od 19.30 na informační schůzku do Studia Alta nebo se rovnou zapište jako dobrovolník a my vám budeme posílat výzvy. Více o tom, co znamená být dobrovolníkem během paběrkování, se dozvíte v této brožuře. Těšíme se na společné zážitky.
Vydejte se s námi na pole jako dobrovolník!
- 06/08/2015
Na polích leží nesesbírané kedlubny, saláty, ředkvičky a spousta další hodnotné zeleniny. Vydejte se s námi a pomozte sklidit jídlo, které dostanou sociálně slabí lidé prostřednictvím Potravinových bank. Díky projektu Zachraň a daruj, kterému neformálně říkáme Paběrkování, se nám podaří smysluplně využít jídlo, které by se jinak zaoralo.
Další články
Podzim je za rohem, a s ním přichází i sezóna dýní! Tyto oranžové krásky nejsou jen dekorací na Halloween, ale
Nedávno jsme přinesli data získaná z měření potravinového odpadu ve 4 školních jídelnách v Praze, které jsou zřizované a vaří
Náš projekt Prague Food Waste odhalil, že ve čtyřech pražských školních jídelnách, fungujících jako příspěvková organizace, končí až 31 %