Důvody jsou různé, od přehnaných estetických nároků ze strany obchodních řetězů, po nedostatek pracovní síly a nepřízeň počasí. Podílejte se s námi na zachraňování, přijďte ve středu 10. června od 19.30 na informační schůzku do Studia Alta nebo se rovnou zapište jako dobrovolník a my vám budeme posílat výzvy. Více o tom, co znamená být dobrovolníkem během paběrkování, se dozvíte v této brožuře. Těšíme se na společné zážitky.
Vydejte se s námi na pole jako dobrovolník!
Na polích leží nesesbírané kedlubny, saláty, ředkvičky a spousta další hodnotné zeleniny. Vydejte se s námi a pomozte sklidit jídlo, které dostanou sociálně slabí lidé prostřednictvím Potravinových bank. Díky projektu Zachraň a daruj, kterému neformálně říkáme Paběrkování, se nám podaří smysluplně využít jídlo, které by se jinak zaoralo.
Další články
Máte ve škole nebo školce projekt, který pomáhá omezit plýtvání jídlem? Třídíte zbytky, vážíte porce, vzděláváte děti nebo hledáte kreativní
Evropská unie si v únoru 2025 stanovila ambiciózní, ale realistické cíle pro snížení potravinového odpadu. Ty nám dávají jasný směr.
Méně plýtvání a více úcty k jídlu i planetě. V roce 2016 vyhlásilo OSN 18. červen Mezinárodním dnem udržitelné gastronomie.